dimarts, 17 de juliol del 2007

Un euro al mes


L'altre dia van fer una reposició del documental "Amaras al lider sobre todas las cosas" a cuatro. Tractava sobre l'estat actual de Corea del Nord i l'adul·lació exagerada que tenen envers el seu líder, Kim Jong-Il, dictador actual del país i successor del seu pare Kim Il-sung, que anys abans va accedir al poder.
El reportatge es realment curiós i costa imaginar com una societat pot viure tan controlada i atemorida, d'alguna manera es com si ens trobèssim dintre la novela 1984 de George Orwell, llibre que per cert, tenen prohibit.
Durant els 50 minuts que dura el documental veiem un seguit d'imatges i situacions molt curioses i d'altres bastant impactants, sobretot vistes des de la prespectiva occidental. Algunes fins i tot arriven a fer gràcia:
- Un dels caps de govern és de Reus (???). Que fot un de Reus alli?
http://www.bottup.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1439&Itemid=64

- L'adul·lació al lider es tan gran que totes les cases tenen múltiples fotos seves i mai li poden donar l'esquena al personantge del retrat.

- Kim Jong-il ha escrit 18mil llibres durant la seva vida (equival a 1 llibre al dia durant 49 anys xDDD i en te 64) i el secretari general afirma haver-los llegit tots...
- Segons el llibre oficial de corea, Kim jong il ho ha inventat tot, ha dissenyat les ciutats, ha creat softwares de ordenador... ell ho fa tot.

I entre moltes d'altres, a mi personalment la que ma fet més gracia és la següent:
Mentre van amb autobús i estan entrevistant un polític molt important del país, aquest firma que el sistema comuniste coreà és tan perfecte que ell viu perfectament amb un euro al mes... llavors el periodista li pregunta que com seu fa, ja que nomes el rellotge i les ulleres que porta ja valen el salari de 1000 mesos?? xDD
Deixo a continuació el video amb la part del documental on es troba, esta al minut 4 del video, i la cara que posa el coreà no te preu xDDD

Per mirar el documental complet: http://verpeliculasonline.com/content/view/1730/33/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ojo los de Reus, sempre la lien xec xDD

Tot i que estic totalment en contra del règim dictatorial d'este energumeno, cal dir q lo documental fa fàstig, té un munt de mentires per part dels periodites i s'inventen coses. A part de que se nota que són totalment desconeixedors del tema. No és un documental de qualitat, n'hi han més de documentals de Nord-corea on se veu la veritat pobresa, les imatges que grave lo tio són de la part rica i de l'èlit i no te res que veure amb la realitat.

Anònim ha dit...

ai ai ai esa tripita arrossera...

Anònim ha dit...

jajaja aquest amargats mai deixaran de sorpendrens... putos xinorris!!